2010-05-29 10:05:43• hírek • Póti Orsolya

Ferdített osztálybemutató

E heti osztálybemutatónkban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős osztályai mutatkoznak be humorosan, görbe tükörben. Csütörtökön, a Kölcsey Napok keretén belül sor került egy fordított ballagásra, melyen a végzős osztályok bevonulását, humoros jellemzés előzte meg. A  jellemzéseket és önjellemzéseket most olvasóinkkal is megosztjuk.

A XII. A osztály:

Onnan lehet felismerni őket, hogy ők a nagyszünetben a bódé előtt lebegő álmos, ébredező tömeg. Azért olyan lazák, mert tudják, hogy úgyis az Enigma Otiliei-t kapják érettségire, „majd meglátjátok!" Sokan kiváltották a néptánccsoporthoz vezető one way tocket-et, de jól tették: segít a tanulásban! „Nagykorúak vagyunk, volt már majoratunk, és a dzsip kulcs zörög a zsebünkben, de a déli harangszó nekünk is a paszulylevest jelenti. Matek-fizika szakos osztályunk a p-n átmenetet nem ismeri, sőt integrálokkal sem tudunk fickándozni. Közeledik az érettségi, mi már megkezdtük az aggódást"


A XII. A osztály
A XII. A osztály



A XII.B osztály:

„A világnak több szerény zsenire lenne szüksége... Olyan kevesen maradtunk" - vallja a XII. B. Az osztály személyiségei a szivárvány skáláján pompáznak, melyek egyesek a hajukba is elrejtettek. Aki hozzánk betér csodaországban érezheti magát, hiszen itt jelen van törpe és góliát egyaránt.  „Mert itt mindenki tudós, mert mindenki figyel, és van, aki játszik, és sose nő fel, és van, aki ír, és van, aki zenél, és van, aki majd bátran és okosan él. S, hogy a szimmetria meglegyen kifejtettük egyetértésünk Einsteinnel, miszerint: elértük azt a szintet, hogyha azt mondják, húzzuk fel a zokninkat, nem kell, hogy megtegyük."


A XII. B osztály
A XII. B osztály



A XII.C osztály :

Jókedvű társaság, főleg a fiúk, mert az osztályban uralkodó lánydiktatúrát, csak jó kedvvel lehet elviselni, már amikor hajlandók elviselni, és megjelennek az órákon; az osztály koncentrációs képessége 10 és 12 között a legélénkebb, ilyenkor egész osztályformájuk van. 12 után az angol órákat például biztosabban lehetne megtartani a szomszédos Downtown nevű műintézetben, már csak a pub angol kultúrához való kötődése miatt is. Mindezek ellenére vidámságuk, kedvességük bearanyozta az iskola hétköznapjait, épp úgy mint osztályuk narancssárga falait a festett aranyszínű nap.


A XII. C-sek
A XII. C-sek



A XII. D biológia-kémia osztály, fedőneve Munkásosztály, illetve IPA 2:

„ A főnök Mártin Csilla, aki megpróbálta a lehetetlent, amikor elvállalta az osztályt. Létszámunk huszonnyolc, de ez csak ünnepnapokon van így, mivel nem bírjuk a korlátokat, általában terepen vagyunk néhányan. Az összetartás nálunk négyzet a köbön, mindig megegyezzünk és megvédjük egymást, kivéve amikor nem. Ritka az olyan tanár, aki jó véleménnyel van rólunk, ők azt mondják, hogy házszámot tévesztettünk. Osztályunk fő mottója: Amit megtehetsz ma, azt holnap is megteheted. Ez igaz a házi feladatokra és a tanulásra is. Tíz perc xerox sok mindent megold, főleg ha elég régóta gyakorlod. Lusta osztály vagyunk, akik mindenből kimaradunk, mindig mindent az utolsó percben tudunk meg, de a végén kiválóan teljesítünk. Büszkék vagyunk arra, hogy volt már olyan tanár, aki inkább"megöngyilkolta" volna magát, mintsem egy fél évig még ásítani lásson minket. De a négy év során mégis maradt valami bennünk: „A metanolt csak a marha issza meg, és az is meghal."


A 12. D osztály
A 12. D osztály



A XII. E osztály önjellemzése:

„Mi vagyunk a XII.E. Tudni kell rólunk, hogy az osztály minden egyes tagja eminens tanuló. Rengeteg időt töltünk tanulással, profilunknak megfelelően a töri óra a kedvencünk. A tanulás mellett bulizunk is, olyankor a német nyelvű társalgás is jobban megy, de hogy miért, annak titkát megőrizzük magunknak. Négy év alatt sikerült a maximumot kicsikarnunk magunkból tanulás terén, hármasnál kisebb jegyünk nem is volt. A tanárok nagy örömmel jártak be hozzánk, mivel kevés zajosabb osztály volt nálunk az iskolában. Mindent összevetve jó kis osztály vagyunk mi: okosak, szépek, bulisak és főképp szerények. Ennél több nem is kell!"


A XII. E osztály
A XII. E osztály bevonulása



A XII. F osztály a következő egypercest írta magáról:

Ezek vagyunk mi - „Történt egyszer réges-régen, három nappal ezelőtt, még anno 70 után, amikor az árvíz elvitte Tündikét, a tehenet, partra vetett minket is itt az óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac sem túr...a Kölcseyben. Vezetőül adta nekünk az ég Laci bát, a Jedilovagot, aki lézerkardjával utat nyitott előttünk, és felkészített minket a harcra, és vele a kudarcra. A legjobb tanács, amellyel ellátott minket: „Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! Kiegészítve azzal, hogy pénteken kettőtől már a fű se nő..." Továbbá megosztotta velünk az örök érvényű igazságot, mely szerint: „A tanárnak húsz év tanítás után már van egy szaga". Két év kiképzés után Laci bácsi feltétel nélküli kapitulációt hajtott végre, és a hős Cami átvette a helyét. Ez idő során felépült osztályunkban a berlini fal, amely két tömbre osztott minket. Ezen belül különböző szakmák is érvényesültek. Szünetekben az osztály hirtelen átalakult kozmetika szalonná, fodrászattá vagy kereskedelmi központtá. Ezen kívül még rendelkezünk különleges képességekkel, például fárasztó buli után képesek vagyunk lebeszélni fél óra alatt 50 percet, vagy kialakítani az intellektuális agyvérzésről szóló eszmecserénket. A nyelvi tudásunk is tükrözi egyéniségünket, ezt igazolja osztálytársunk egyik fordítása is: „My mother works in an Alphabet."


A XII. F osztály bevonulása
A XII. F osztály bevonulása


A jó humor, az összetartás mellett, mind a hat  végzős osztály  kiváló eredményekkel, nagy sikerekkel büszkélkedhet. Kívánunk nekik a  továbbiakban is sok sikert és kitartást!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: